Formula 1 One Pariuri

formula 1 oneFormula 1 (Formula One) este probabil cea mai faimoasa competitie de masini din intreaga lume. Dispune de o istorie foarte bogata care ne trimite cat ai clipi la inceputul secolului al XX-lea. Pe scurt, vorbim despre o competitie in care sunt angrenati nu mai putin de 24 de piloti si 12 echipe, impartirea efectuandu-se in mod echitabil: cate 2 piloti per echipa si emotii cat cuprinde in parcurgerea drumului catre marele premiu, titlul de campion!

In pofida faptului ca totul a pornit sub titulatura de “European Grand Prix Motor Racing”, prima cursa oficiala care avea sa stranga concurenti din intreaga lumea s-a consumat in anul 1950. Gazda – Marea Britanie, locatia – Silverstone. Prima competitie de Formula 1, insa, a avut loc mult mai tarziu decat cursele europene din anii 1920, respectiv 1930. Iar pariurile pe Formula 1, imaginati-va ca au trecut alte cateva zeci de ani pana sa isi faca aparitia pe “harta”.

Pentru porni un campionat in adevaratul sens al cuvantului era nevoie de un set de reguli pentru toti concurentii. Si nu numai pentru ei, tinand cont ca si masinile trebuiau sa corespunda unor standarde. Ei bine, tot acest pachet dadea nastere a ceea ce numim noi astazi Formula 1. O competitie FIA in cadrul carora aveau dreptul sa intre doar cei mai buni piloti si, implicit, cele mai buni masini.

Dupa cateva sezoane mai mult decat interesante, in anul 1958 lua nastere si primul campionat al constructorilor. Toti producatorii de automobile rutiere au luat parte la aceasta cursa cu echipe foarte puternice si dornice de a castiga marele premiu. Nume precum Giuseppe Farina, Juan Manuel Fangio si incredibilul Michael Schumacher au facut aceasta competitie atat de cunoscuta in intreaga lume.

Formula 1, insa, nu a fost intotdeauna lapte si miere. Fair-play-ul lipsea de foarte multe ori, avand in vedere ca oamenii si companiile implicate intr-o competitie de o asemenea anvergura cheltuiesc milioane de euro pentru a fi cei mai buni. Si cand rezultatele nu sunt tocmai pe masura, intervin imediat si problemele de orin financiar. Este binecunoscut razboiul purtat in trecut intre constructori si FIA (Fédération Internationale du Sport Automobile); cu toate acestea, cele doua organizatii au ajuns la un compromis in anul 1981, cand a fost semnat Acordul Concord.

Acord are a fost modificat in multiple randuri de-a lungul istoriei campionatelor de Formula 1. Motivele sunt dintre cele mai diverse, incepand de la problemele de ordin tehnic si incheind cu cele de siguranta. Daca in trecut reglementarile tehnice au fost de o mai mare importanta, pierderea brusca a doi concurenti mari (ii numim aici pe brazilianul Ayrton Senna si Roland Ratzenberger) au mutat atentia FIA la elementele ce tin de siguranta.

Suntem in anul 2012, iar numele echipelorcel mai des folosite atunci cand cautam cele mai mari cote la pariuri pe Formula 1 sunt: Red Bull Racing, Vodafone McLaren Mercedes, Scuderia Ferrari, Mercedes AMG Petronas F1 Team, Lotus F1 Team, Sahara Force India F1 Team, Sauber F1 Team, Scuderia Toro Rosso, Williams F1 Team, Caterham F1 Team, HRT F1 Team si Marussia F1 Team. Cursa de la Silverstone a avut loc pe 8 iulie 2012 in Santander British Grand Prix. Suntem in luna octombrie, iar pana la finalul sezonului mai sunt 6 curse, diferenta dintre primii doi piloti, Fernando Alonso si Sebastian Vettel, fiind doar de 4p in clasamentul pilotilor (194p pentru spaniol, in vreme ce germanul are un total de 190p).

Pentru pariuri comparative intre piloti, va recomandam cu caldura casa de pariuri Bet365. Din oferta acesteia nu lipsesc, bineinteles, pariurile LIVE pe Formula 1, cat si o gama variata de selectii in cadrul evenimentelor ce au loc in campionat de-a lungul celor 20 de curse programate. Clientii noi se pot bucura si de un bonus generos din parte bookmakerului englez: 200 de RON, 100%. Incearca-l acum!