Sporturi

In cazul in care te numeri printre cele cateva milioane de persoane interesate sa plaseze cel putin un pariu, dar nu i s-a oferit inca ocazia de a intra in contact cu tot ceea ce se intampla in mediul online in materie de pariuri sportive, iata cateva detalii despre cote, handicapuri, case de pariuri si altele. Sunteti aici pentru a fi pregatiti sa va alaturati actiunii in cel mai scurt timp posibil.

Desi la o prima vedere pariatul online poate parea un domeniu prea complicat, trebuie sa stiti ca nu este atat de dificil. Jocurile de noroc au fost prezente in Statele Unite ale Americii, mai apoi in Europa, inca de pe vremea cand colonistii isi puneau la bataie banii pe diferite lupte, curse de cai si chiar lupte de cocosi. In Anglia, spre exemplu, jocurile de noroc constituie o traditie de lunga durata si era ceva perfect normal ca acei colonisti sa duca aceasta pasiune peste ocean.

La inceputul secolului al XIX-lea, cursele de cai au reprezentat sportul favorit al multor jucator. De asemenea, boxul, urmat de baseball, care a cunoscut o crestere imensa la inca din anul 1800, plus alte activitati de genul. Un secol mai tarziu, sporturile de colegiu, cum ar fi fotbalul american si baschetul, au inceput sa capteze atentia publicului, rivalizand in curand cu baseballul pe acest palier. Pentru o perioada buna de timp, pariurile pe fotbal si baschet au fost introduse cu ajutorul cotelor, o practica cunoscuta astazi in SUA sub numele de MONEYLINE.

Din cauza faptului ca de foarte multe ori se intampla ca o echipa buna sa intalneasca un adversar mult prea facil, s-a ajuns ca underdogul sa fie “protejat” de un handicap (numar de puncte, goluri, etc) … mai mic sau mai mare, in functie de diferenta dintre cei doi oponenti. Totul pentru a balansa cotele si, astfel, pariorii sa se poata bucura in continuare de cote considerabil mai mari, respectiv direct proportionale cu riscul asumat.

Casele de pariuri nu sunt stangace atunci cand vine vorba despre a oferi clientului o oferta vasta de unde sa poata alege, motiv pentru care a luat nastere si totalurile. Under/over sau sub/peste, asa cum este afisat in agentiile offline din Romania. Pariu ce se intocmeste pe baza punctajului final combinat, fara a tine cont de castigatorul jocului.

Astazi, in schimb, cele mai cunoscute sporturi in oferta caselor de pariuri sunt fotbalul (european; sau soccer, cum este cunoscut in America), tenisul, baschetul si sporturile americane amintite anterior.

Bet365 este una dintre casele care pun un accent deosebit pe fotbal, live sau prematch, iar atunci cand, sa dam un exemplu, Steaua intalneste in campionat un adversar facil precum CSMS Iasi sau CSS Turnu Severin, casele de pariuri pun in dreptul acestora din urma un handicap de cel putin doua goluri. In consecinta, multimea de pariori se imparte in cei care cred ca Steaua isi va zdrobi oponenta, in timp ce ceilalti vor fi precauti, mizand in cel mai rau caz pe un succes la limita al ros-albastrilor.

Pe locul II in Europa se afla tenisul, un sport individual disputat in cea mai mare parte a anului, cand se organizeaza turnee de o mai mica (ITF, challengeruri) sau mai mare importanta (grand slamuri). Dat fiind faptul ca acestea au loc in toate colturile lumii, asemeni celorlalte sporturi cunoscute, meciurile pot fi gasite la orice ora din zi si din noapte in oferta LIVE de pe Bet365, cotele fluctuand de la un schimb de mingi la celalalt. In aceeasi ordine de idei, sume mari se ruleaza si in baschet, hochei pe gheata (cu precadere in sezonul rece), sporturile cu motor si lista poate continua.