Fotbal – Concordia – Otelul – 23 Septembrie 2013

Bilet realizat de bonus in 20 September, 2013. Postat in Informatii Sporturi

Etapa cu numarul VIII din Liga 1 se incheie luni, cu meciurile dintre Concordia-Otelul Galati (19:30) si Astra Giurgiu-Ceahlaul Piatra Neamt (20:30). Drept urmare, ne vom opri asupra primei intalniri, care pune fata in fata doua echipe aflate in foame de puncte, in conditiile in care atat Concordia cat si Otelul Galati nu au mai castigat de doua etape in campionat.

Ilfovenii se afla in preajma zonei retrogradabile, cu mentiunea ca are la activ trei meciuri mai putin decat restul echipelor, din cauza reprimirii in campionat ca urmare a deciziei TAS. Chiar si asa, elevii condusi de catre Ionut Chirila au adunat 6p in clasament, pierzand categoric mai apoi cu Pandurii, 1-5, si Petrolul Ploiesti (0-2).

Conform declaratiilor din presa ale antrenorului Concordiei, partida de la Ploiesti a fost una cu adevarat speciala, tinand cont ca din lot au lipsit o serie de jucatori experimentati, iar primul 11 a fost format si din fotbalisti cu probleme fizice vizibile.

Galatenii, pe de alta parte, stau pe locul 9 in Liga 1, cu tot atatea puncte si un golaveraj inferior, 6-11, in urma celor 4 infrangeri suferite in ultimele 5 cinci etape: 1-2 v Pandurii Targu Jiu, 1-2 v Petrolul Ploiesti, 0-2 v Ceahlaul Piatra Neamt si 0-4 v Astra Giurgiu, nu mai departe de saptamana trecuta.

Otelul traverseaza, de asemenea, o perioada nu tocmai prielnica din punct de vedere financiar. Milioanele culese in urma participarii in grupele Ligii Campionilor s-au evaporat imediat, respectiva performanta facandu-i mai mult rau decat bine clubului de la malul Dunarii.

Duelurile directe dintre Concordia si Otelul din editia precedenta de campionat s-au incheiat nedecis pe terenul Chiajnai, 0-0, si, respectiv, cu victoria la limita a Otelului, in luna aprilie a acestui an (2-1).

Acum, ca si atunci, meciul dintre Concordia si Otelul este foarte strans in opinia bookmakerilor, Unibet oferind o cota de 2.60 in favoarea unei victorii a ilfovenilor, 3.20 pentru un rezultat de egalitate si 2.70 pentru un succes al oaspetilor de luni seara.