Liga 2 Romania
Fotbalul din Romania nu se reduce la prima scena, ligile inferioare adunand la sfarsitul fiecarei saptamani mii de suporteri la stadioane. Imediat despre Liga 1, despre care am vorbit si cu alta ocazie, urmeaza Liga a II-a; sau Divizia B, dupa cum era cunoscuta inainte de schimbarea propusa de catre oamenii aflati in conducerea fotbalului romanesc. Astfel, Divizia A a devenit Liga 1, Divizia B s-a transformat in Liga II, pentru ca Divizia C sa devina Liga III. Cu toate acestea, multi nostalgici au ramas cu denumirea veche – Divizia B.
Vorbind despre nostalgici, nu putem trece foarte usor peste emisiunea radiofonica “Fotbal minut cu minut”, care a marcat o intreaga generatie. Inainte de interesul televiziunilor pentru aceasta competitie (Digisport, Dolcesport, GSPTV si TVR 1 sunt doar cateva dintre numele interesate de transmiterea meciurilor din Liga a II-a), partidele din Liga a II-a puteau fi urmarite la radio, in cadrul emisiunii amintite mai sus.
Dat fiind faptul ca meciurile din Liga a II-a se desfasoara cu precadere la orele diminetii (o buna parte din partide au loc sambata la ora 11:00), microbistul roman avea sa se intersecteze cu notiunea de “fotbal de matineu”. Odata cu interesul afisat de publicul spectator, a inceput sa creasca si oferta caselor de pariuri pentru acest tip de evenimente. S-a inceput offline, cand raposata agentie de pariuri sportive Astra Sports Bets punea la bataie cateva meciuri, care erau insotite de restrictii gen 3+ sau chiar 4+. Ceea ce insemna ca biletul trebuia sa contina cel putin 3, respectiv patru selectii. Acest lucru se intampla din cauza faptului ca multe dintre aceste confruntari erau suspectate de a fi aranjate.
Spre deosebire de acele vremuri, in 2012 lucrurile par a fi ceva mai asezate, in sensul in care case de pariuri precum Offsidebet le ofera clientilor posibilitatea de a paria single. Bineinteles, acest lucru nu inseamna neaparat ca blaturile au disparut total din fotbalul romanesc. Dimpotriva, as spune. Dezvoltarea segmentului de betting a condus totodata la cresterea numarului de meciuri suspecte. Se implinesc in curand mai bine de 5 ani de cand FIFA incearca sa eradicheze acest fenomen, al meciurilor aranjate. Nu mai e niciun secret pentru nimeni faptul ca fotbalul italian, cat si cel german, au primit lovitura dupa lovitura din partea celor care investigau de zor partidele din ligile interne ale respectivelor tari. Astfel, Juventus a fost retrogradata, in timp ce Inter si alte cluburi din Serie A au fost depunctate. In Germania, in schimb, miza cea mare a fost pe arbitri.
Revenind la fotbal, Liga a II-a poate reprezenta si o rampa de lansare pentru tinerele talente ale fotbalului romanesc. Drept exemplu in acest sens poate fi folosita Viitorul Constanta a lui Gheorghe Hagi, club care activeaza momentan in Liga 1, dupa ce a reusit sa promoveze din Liga a III-a, respectiv a II-a. Modul de organizare a acestei competitii este urmatorul: doua serii regionale a cate 16 formatii, primele doua locuri din fiecare serie fiind rasplatit cu cel putin un an de Liga 1. Problemele financiare din ultima vreme, insa, si-au spus cuvantul, iar multe cluburi de Liga a II-a aveau sa capoteze in presezon sau pe parcurs.
Un nume foarte important si totodata esential pe pietele evenimentelor sportive din Romania, incepand cu fotbal si incheind cu hochei, baschet, handbal, volei, etc. Offsidebet ofera cele mai bune cote la pariurile sportive pe Liga a II-a. Incearca si tu!