Handbal Pariuri
Reperele jocului modern de handbal in Franta medievala, iar din secolul al XIX-lea sunt evidente despre jocuri inrudite in Danemarca, Cehia, Ucraina si Germania de astazi. Jocul modern de handbal s-a format la sfarsitul secolului al XIX-lea in nordul Europei, in special in tari precum Germania, Danemarca, Norvegia si Suedia. Astfel nu este de mirare ca in aceasta parte a Batranului Continent se joaca in zilele noastre cel mai puternic handbal la nivel de nationala si de club.
La 1906 a aparut primul set de reguli scrise pentru jocul de handbal, responsabil pentru acesta fiind profesorul de gimnastica danez Holger Nielsen. Pe parcursul timpului aceste reguli au fost imbunatatite si ajustate din mers, astfel ca la 1926 a fost trasat primul regulament la nivel international.
Handbalul in aer liber a fost inclus printre sporturile Jocurilor Olimpice de Vara de la Berlin in 1936, iar in urmatoarele decenii handbalul in sala a luat amploare in tarile Scandinave preponderent din cauza climei reci. Jocurile Olimpice de la Munchen din 1972 au marcat revenirea handbalului printre sporturile de echipa, iar patru ani mai tarziu a fost introdus si ca disciplina olimpica pentru fete.
Incepand din 1938 Federatia Internationala de Handbal a organizat Campionatul Mondial o data la 4 ani pana in 1995, cand sistemul a fost schimbat si s-a jucat o data la 2 ani. Pentru fete exista un Campionat Mondial incepand din 1957. In prezent pe lista IHF se afla 163 de federatii afiliate care insumeaza aproape 800.000 de echipe si 20 de milioane de jucatori legitimati.
Cele mai bune pariuri pentru meciurile de handbal pot fi plasate la Bet-at-Home.
Extrem de dinamic pentru spectatori si atractiv pentru televiziuni, jocul de handbal se joaca 7 contra 7 pe un teren de 40 de metri lungime si 20 de metri latime. Scopul fiecarei echipe este sa marcheze cat mai multe goluri in poarta celeilalte echipe in urma unui joc colectiv de pase. Dupa ce au primit mingea jucatorii sunt obligati sa paseze, sa bata mingea de podea sau sa arunce la poarta. Jocul pasiv este amendat de cei doi arbitri cu pierderea posesiei. Orice fault comis intre liniile de 6 si 9 metri este penalizat cu aruncare de la 7 metri, echivalentul penalty-ului din fotbal.
Jocul de handbal se desfasoara pe durata a doua reprize care insumeaza 60 de minute efective. Pauza regulamentara dintre reprize este de 15 minute, iar in cazul meciurilor eliminatorii la scor egal partida este prelungita cu doua reprize suplimentare a cate 5 minute fiecare. Fiecare echipa are dreptul de a solicita cate un timp de odihna de 1 minut in fiecare repriza. Orice infractiune in handbal este penalizata in prealabil cu avertisment (cartonas galben), eliminare temporara (2 minute pe banca), eliminare definitiva (la trei eliminari de 2 minute intr-un meci sau in caz de abateri grave).
La nivel de club cele mai puternice ligi nationale masculine sunt cele din Germania, Spania si Franta, iar la nivel feminin handbalul cel mai dezvoltat se regaseste in Danemarca, Norvegia, Spania si Franta.
Competitia de elita a handbalului european este Liga Campionilor, intrecerea in care isi dau intalnire cele mai bune echipa de pe intreg continentul. La masculin competitia este dominata de echipele germane si cele spaniole, iar la feminin danezele, norvegiene si mai nou echipele din fostul spatiu ex-iugoslav fac legea.
Casa de pariuri care si-a legat in ultimii ani numele de cele mai importante competitii. La Bet-at-Home sunt cotele cele mai bune si paleta cea mai larga de ligi si campionate. Se poate paria de la meciurile internationale si pana la campionatele interne din Germania, Polonia, Austria, Suedia, Norvegia, Danemarca, Spania, Franta si Romania. Campionatele Mondiale, Europene si turneele olimpice reprezinta apogeul competitiilor de handbal la nivel international. La masculin trei echipe au cucerit de-a lungul timpului cele mai multe trofee. Este vorba de Franta, Suedia si Romania, fiecare cu 4 titluri mondiale in palmares. Rusia domina ierarhia medaliilor la feminin, cu 7 titluri mondiale in palmares.