Italia Serie A

Bilet realizat de bonus in 15 January, 2013. Postat in Informatii Sporturi

fotbal italia serie aIn anii 90 campioantul italian Serie A era cel mai puternic din fotbalul european. Trebuie doar sa privim la lista câstigatorilor prestigiosului Balon de Aur pentru a întelege adevarata dimensiune a ”Il Calcio”. Intre 1991 si 2007 nu mai putin de noua fotbalisti au obtinut Balonul de Aur evoluand pentru echipe din Italia. Ultimul a fost brazilianul Kaka in 2007 pe cand acesta imbraca tricoul celor de la AC Milan.

Dupa turneul final al Cupei Mondiale din 1990 fotbalul italian a cunoscut o dezvoltare fara precedent, investitiile masive in infrastructura si jucatori resimtindu-se la nivelul performantei. Milan, Juventus, Inter, Lazio, Parma au adus trofee pe plan european, iar derby-urile interne atrageau audiente colosale in intreaga lume. Intre timp fotbalul italian a ajuns la fundul sacului atat din punctul de vedere economic, cat si din punctul de vedere al credibilitatii. Numeroasele scandaluri de coruptie, meciuri trucate si violentele care au escaladat aproape la fiecare meci au facut din Serie A un campionat saracit pe dinauntru.

Asa s-a ajuns ca vedetele fotbalului international sa ocoleasca Italia in ultimii ani, iar cele care au mai ramas au luat calea fotbalului englez, spaniol si mai nou francez.Cazul celor de la AC Milan este elocvent in acest moment si ilustreaza intocmai situatia dificila a fotbalului peninsular. Din echipa de vedete care aspira la Scudetto si Champions League, ”diavolul milanez” a ajuns o formatie de pluton in Serie A si o echipa care nu mai sperie prea multe formatii in Europa.

De ce s-a ajuns aici? Din cauza banilor, evident, iar patronul Silvio Berlusconi a recunoscut recent ca prin vanzarea vedetelor Zlatan Ibrahimovic si Thiago Silva nu a facut decat sa asigure bugetul clubului pentru perioada urmatoare. In ultimii ani Serie A a ramas fara vedete. Este o realitate. Pe langa Ibrahimovic au mai plecat un Samuel Eto’o tocmai in Rusia la Anji Mahachkala sau altii precum Clarence Seedorf sau Diego Forlan care au ales sa-si continue carierele in prima liga braziliana.

Drama fotbalului italian este reprezentata si de plecarea tinerilor fotbalisti crescuti in Italia, Marco Verratti la PSG, Fabio Borini la Liverpool si Mario Balotelli la Manchester City fiind cele mai bune exemple in acest sens. La momentul actual, Juventus pare a fi ocupat locul liber lasat de granzii din Lombardia, Milan si Inter, iar Batrana Doamna vrea sa recupereze terenul pierdut dupa scandalul Calciopoli care a dus la retrogradarea echipei in Serie B.

Va invitam sa luati parte activ la acest spectacol sportiv!

Offsidebet ofera cele mai bune cote la pariurile sportive din Serie A.