Tenis Pariuri
Tenisul isi are originea in Franta secolului al XII-lea unde localnicii obisnuiau sa loveasca cu palma o minge, de aici si denumirea ”joc cu palma”. Rachetele aveau sa fie introduse in peisaj mult mai tarziu, in secolul al XVI-lea, atunci cand si denumirea jocului s-a schimbat in ceea ce numim astazi ”tenis”. Termenul vine de la frantuzescul ”tenez”, care poate fi tradus prin ”tine”, ”primeste” sau ”ia”.
Jocul de tenis s-a dezvoltat la inceput in Franta si Anglia in special in spatii inchise unde mingea putea fi lovita la perete. Un mare fan al jocului de tenis a ramas in istorie ca fiind Henric al VIII-lea al Angliei.
Tenisul a fost exportat in timp si peste ocean, devenind extrem de popular in Lumea Noua, unde la 1881 a fost organizat primul campionat national, celebrul US Open. Campionatele Frantei au aparut zece ani mai tarziu, iar pana in 1925 au fost rezervate doar jucatorilor care erau afiliati unui club. In timp patru turnee s-au detasat de restul ca organizare, nivel de competitie si ulterior premii, Wimbledon, US Open, Openul Frantei si Australian Open formand Marele Slem.
Primele reguli solide ale jocului de tenis au fost adoptate de International Lawn Tennis Federation (in prezent Federatia Internationala de Tenis – ITF) la 1924 si au ramas in vigoare vreme de mai bine de 80 de ani. Prima modificare importanta adaugata acestora a fost introducerea tie-breakului, sistem gandit de James Van Alen pentru finalizarea unui set cu un game scurt in situatia in care doi jucatori sau doua echipe in cazul jocului de dublu ajung la egalitate 6-6 intr-un set.
Sport olimpic pana in 1924, tenisul a revenit printre disciplinele olimpice la Seul in 1988 si se joaca pana in zilele noastre sub organizarea directa a ITF.
Pentru pariurile pe meciurile de tenis cele mai mari cote le gasiti la casa de pariuri online Unibet.
Tot din tenis aveam si una dintre cele mai vechi competitii pe echipe din lume, Cupa Davis datand din anul 1900. Echivalentul feminin este Fed Cup, competitie initiata de Federatia Internationala la 1963 pentru a aniversa jumatate de secol de la infiintare.
In 1968 s-a renuntat la distinctia intre jucatorii amatori si cei profesionisti la presiunile tot mai mari ale sponsorilor, si dupa ce aparusera mai multe zvonuri potrivit carora unii jucatori ar primi sume de bani pentru meciurile pe care le disputa. Asa a aparut in istoria tenisului Era Open, cu jucatori profesionisti si turnee cu premii in bani.
Pariurile in tenis nu puteau lipsi din peisaj si in prezent meciurile diferitelor circuite sunt nelipsite din oferrta caselor de pariuri. La Boylesports se poate paria pe meciurile turneelor din saptamana curenta, dar si in avans pentru marile competitii care urmeaza.
De atunci au aparut in peisaj si cele doua circuite mondiale profesioniste, ATP pentru turneele masculine, respectiv WTA pentru turneele feminine. Calendarul competitional masculin esta astfel impartit in turnee de Mare Slem, cu participarea comuna a baietilor si fetelor. Sunt singurele intinse pe durata a doua saptamani. Urmeaza turneele din seria ATP Masters 1000. Sunt noua la numar si au inlocuit seria Mercedes Super 9 din anii 90. Exista de asemenea si o categorie intermediara ATP 500, in timp ce sub titulatura ATP 250 desfasoara cele mai mici turnee. Pe langa acestea ATP propune si un circuit Challenger cu turnee cu premii cuprinse intre 30.000 si 106.000 dolari adresate in special jucatorilor mai slab cotati sau aflati la inceput de cariera. Tot pentru sprijinirea tinerilor jucatori exista circuitul de turnee Futures, unde premiile puse in joc sunt cuprinse intre 10.000 si 30.000 de dolari.
La feminin pe langa turneele de Mare Slem WTA mai propune turnee Premier diferentiate in trei categorii in functie de premii (19 la numar), turnee internationale (31 la numar) cu premii de 220.000 de dolari. Exceptie face turneul desfasurat in mod traditional la Bali, intre timp a fost mutat la Sofia, care pune la bataie 600.000 de dolari. Exista de asemenea si doua turnee Challenger organizate incepand cu anul 2012. Echivalentul circuitelor Futures si Challenger in tenisul feminin este Circuitul ITF, unde turneele au premii cuprinse intre 10.000 si 100.000 de dolari.