Fotbal – Pandurii – Dnipro – 19 Septembrie 2013

Bilet realizat de bonus in 15 September, 2013. Postat in Informatii Sporturi

Pandurii Targu Jiu este cel de-al doilea club care reprezinta Romania in acest sezon in competitiile europene. Daca Steaua a debutat miercuri in grupele Ligii Campionilor, Pandurii va juca, o zi mai tarziu, primul meci din istoria clubului contand pentru grupele unei competitii europene intercluburi.

Este vorba despre grupele Europa League, competitie cu care ne-am obisnuit foarte mult in ultimii ani, perioada in care am fost partasi la succesele si, totodata, calificarile Stelei in primavara europeana.
Spre deosebire de Petrolul Ploiesti si Astra Giurgiu, insa, Pandurii a rezistat tururilor preliminare la care a luat parte, impunandu-se in playoff in fata unui adversar cu pretentii de Champions League.

In pofida faptului ca a pierdut mansa tur cu scorul de 1-0, gorjenii au turat motoarele la maxim in Portugalia, castigand finalmente, scor 2-0, gratie reusitei lui Alexandru Ciucur din minutul 117. Gol prin care Pandurii avea sa evite loviturile de departajare, fiind astfel cea de-a doua echipa romaneasca calificata in grupele unei competitii intercluburi (in acest sezon, desigur!).

Astfel, Pandurii a fost repartizata in Grupa E, din care mai fac parte si Dnepr, adversarul direct din prima etapa, Fiorentina si Pacos Fereira. Pentru a merge mai departe, in 16-imi, elevii antrenati de Cristi Pustai trebuie sa adune o zestre de cel putin 10p, lucru ce pare imposibil de realizat la o prima vedere. Dar asa a fost si cu Sporting Braga, in conditiile in care putini specialisti apreciau realizabila o eventuala rasturnare de scor in Portugalia.

In aceste conditii, este foarte important ca Pandurii Targu Jiu sa ia totul pas cu pas, o victorie impotriva lui Dnepr impunandu-se la debutul in grupele EL. Nu e mai putin adevarat ca si un egal impotriva ucrainienilor nu ar fi tocmai de lepadat. Mizam, deci, pe Pandurii in sansa dubla, 1x, la o cota de 1.90 in oferta de pariuri a casei Unibet.